Un botoșănean conduce Centrul de Apărare Cibernetică a Forțelor Navale. Pentru profesionalismul său a primit mai multe medalii

Un botoșănean conduce Centrul de Apărare Cibernetică a Forțelor Navale. Este vorba despre comandantul Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forțelor Navale, Virgil Ovidiu Isac, care ocupă această funcție încă din anul 2017.

Comandorul Virgil Ovidiu ISAC s-a născut la data de 30 mai 1974 în Botoşani. A absolvit studiile liceale in 1992, iar în perioada 1992-1997, a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Inginerie Marină. În 1999, a absolvit Facultatea de matematică-informatică, din cadrul Universităţii „Ovidius”.

După absolvirea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a activat în calitate de comandant vedetă torpiloare 58, la divizionul 81. Apoi a fost numit în funcţia de comandant de vedetă torpiloare, pe rând la vedeta torpiloare 67 şi vedeta torpiloare 74. Între 1999-2000 a fost ofiţer 3 cu operaţiile la Divizionul 50 Fregate şi la corveta 265.

De la data de 1 iulie 2001 a fost numit în funcţia de ofiţer 3 la colectivul elaborare programe asigurare logistică, Centrul de Calcul Mic nr. 21. Din 2003 a fost Şef secţie realizare şi mentenanţă software la Centrul de Informatică al Forţelor Navale.

Între anii 2007-2011 a fost Şeful Biroului Analiză, Proiectare şi Realizare Sisteme Informatice Navale la Centrul de Informatică al Forţelor Navale. Între anii 2012-2016 a fost Şeful Secţiei Analiză, Proiectare şi Implementare Sisteme Informatice Navale la Centrul de Informatică al Forţelor Navale.

La data de 01 august 2016 a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forţelor Navale. La data de 15 ianuarie 2017 a fost numit comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forţelor Navale.

De-a lungul carierei şi-a dezvoltat pregătirea profesională şi a absolvit numeroase cursuri de carieră şi nivel, precum:
– Curs de G.N.D.S.S., la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 2000;
– Curs avansat de logistica unităţilor de marină, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”- 2002;
– Curs de stat major pentru ofiţeri din Forţele Navale, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 2005;
– Curs de reîmprospătare a cunoştinţelor de limba engleză, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 2006;
– Curs de specializare în domeniul planificării resurselor umane şi materiale în situaţii de criză, la mobilizare la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale – 2009;
– Curs de reîmprospătare a cunoştinţelor de limba engleză, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 2011;
– Stagiu de pregătire pentru programul de management al activităţilor şi documentelor de stat major „TASKER TRACKER”, în Bruxelles, Belgia- 2011;
– SQL Server 2012: Features for Administrators (MICROSOFT).

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Emblema de Onoare a Resurselor Umane, Emblema de Onoare a Logisticii, Distincţia „Omul anului” în 2015 şi Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *