Doi inspectori de la Antifraudă anchetați de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 ianuarie 2023, a inculpaților: Andrei Ioan Iliescu și Alin Ion Popescu, inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

La data de 26 septembrie 2022, inculpații Iliescu Andrei Ioan și Popescu Alin Ion, în calitatea menționată mai sus, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei.
Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu cu ocazia activității menționate mai sus, respectiv pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.
În același context, la data de 27 ianuarie 2023, inculpatul Popescu Alin Ion ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial de cei doi inspectori.
La data de 28 ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

One thought on “Doi inspectori de la Antifraudă anchetați de DNA pentru luare de mită

  1. …mda asteptam si la Botosani…. se iua banuti grei de tovarasii inspectori…. casele cat muzeul Botosani nu se fac cu salariile de bugetari… sa se stie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *