Incendiu într-o locuință din Botoșani. O femeie a ajuns la spital

foto arhiva

O femeie de 86 de ani, din localitatea Stăuceni, a ajuns la spital, în această dimineață, după ce în camera unde locuia s-a produs un incendiu.

Alarma a fost dată de fiica bătrânei, care a venit să îi aducă mâncare. Când a intrat în cameră a observat că tavanul din lemn, acoperit cu unul fals din pvc, ardea mocnit, cu degajări de fum, iar bătrâna dormea. Ajutată de soț, aceasta și-a scos mama din casă, după care a sunat la 112 după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp posibil, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și unul aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Aceștia au constatat că ardea tavanul și exista pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interiorul camerei. Bătrâna, intoxicată cu fum, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de echipajul SAJ”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani

Pompierii au stins incendiul și au înlăturat efectele.

Cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *