Amenzi usturătoare date de inspectorii de muncă angajatorilor din Botoșani, în urma unr controale

Mai mulți angajatori din județul Botoșani au fost amendați de inspectorii de muncă, după ce au fost depistați cu persoane lucrând la negru.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, în cursul trimestrului IV 2022,, au fost efectuate 277 controale dintre care, 118 controale de fond și 16 controale având ca tematică respectarea de către angajatori a unor legi speciale din domeniul relațiilor de muncă. În cadrul acestor controale au fost intervievate  pe baza fișelor de identificare un număr de 189 persoane.

Pentru neconformităţile constatate au fost sancţionaţi 17 angajatori, au fost dispuse 246 măsuri de remediere a deficiențelor, s-a verificat modul de îndeplinire a 187 măsuri dispuse prin procesele-verbale încheiate la controalele anterioare, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 amenzi în valoare totală de 142.500 lei şi 10 avertismente scrise.

In vederea identificării și combaterii muncii nedeclarate,  în perioada amintita au fost efectuate un număr de 275 controale, au fost depistate un număr de 10 persoane prestând activitate pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 8 angajatori cu amenzi în valoare de 120.000 lei și 3 avertismente scrise și au fost dispuse 8 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, informează ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *