Reacția șefului ISJ Botoșani după ce o învățătoare a fost agresată de mama unei eleve. „Mă declar total împotriva celor care „își fac dreptate” singuri”

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, a reacționat, vineri, după ce o învățătoare a fost agresată de mama unei eleve, la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani. El atrage atenția că un astfel de comportament nu este un exemplu pozitiv pentru copiii care sunt martori la astfel de incidente.

„Mă declar total împotriva celor care „își fac dreptate” singuri, indiferent de circumstanțe. Violența nu rezolvă niciun fel de problemă, ci mai degrabă o acutizează. Mai mult, un comportament agresiv în școală nu poate fi un exemplu pentru copiii care sunt martori la astfel de acte violente. Pe lângă elevii pe care avem datoria să-i protejăm, trebuie să luăm măsuri și pentru protecția cadrelor didactice, expuse de cele mai multe ori, în fața unor părinți cu ieșiri nervoase”, a spus șeful ISJ.

Totodată, Bogdan Suruciuc a făcut un apel public pentru ca pe viitor, dacă vor mai exista nemulțumiri la adresa unor dascăli, părinții să se adreseze conducerii unității de învățământ sau chiar Inspectoratului Școlar Județean.

Vă asigur că se vor lua toate măsurile necesare pentru îndreptarea unor greșeli, dacă există într-adevăr. Violența nu are ce căuta în școli, printre copii, mai ales dacă vine din partea părinților”, a spus Suruciuc.

Polițiștii au amendat-o pe mama elevei

Femeia de 32 de ani a mers, miercuri, să discute cu învățătoarea despre fiica sa și i-a reproșat atitudinea pe care cadrul didactic o are față de copilă. Discuțiile au degenerat, iar mama a lovit-o pe învățătoare.

„Nu a fost depusă plângere penală. A fost sancționată contravențional pentru provocare de scandal cu amendă de 200 de lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *