Percheziții domiciliare după ce o tânără de 27 de ani, din Botoșani, a fost păcălită la un schimb valutar

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din județul Neamț, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Din cercetări, a rezultat faptul că la data de 10 ianuarie 2023, în timp ce se afla în proximitatea unei case de schimb valutar, din municipiul Dorohoi, i-ar fi propus victimei, o tânără de 27 de ani, din aceeași localitate, să-i schimbe 500 de euro, în lei.

”Tânăra a acceptat să facă schimul valutar, însă bărbatul i-ar fi oferit doar jumătate din sumă, respectiv 1.250 de lei, creându-i un prejudiciu de aproximativ 1.200 de lei”; a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii dorohoieni au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară la imobile aparținând persoanei bănuită de comiterea faptei, din județul Neamț, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care interesează cauza.

În aceeași zi, bărbatul a fost condus la sediul poliției, iar față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Metoda ”șmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Autorul solicită efectuarea unui schimb valutar, iar în momentul numărării banilor, distrage atenția victimei și în același timp subtilizeazî o parte din banii primiți în schimb, restituind doar o partre din ei.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ”Șmen”, vă recomandăm să vă adresați pentru efectuarea de schimburi valutare doar unităților autorizate în acest scop, să consultați cu atenție cursul valutar afișat, să verificați cu atenție suma primită în schimb și să solicitați chitanța pentru efectuarea operațiunii.

Nu aveți încredere în binevoitori, oricât de avantajos pare a fi ”cursul” oferit de aceștia, este mesajul polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com