Trei tineri din Botoșani, trimiși în judecată pentru șantaj. Au amenințat o persoană cu acte de violență, dacă nu le va da 1.000 de euro

Trei tineri din Botoșani au fost trimiși în judecată pentru șantaj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj, comisă în luna noiembrie 2022.

Din cercetări, a rezultat faptul că la data de 10 octombrie 2022, trei tineri, de 20, 21 și 32 de ani, din municipiul Botoșani, s-ar fi deplasat în curtea unei societăți comerciale, din municipiul Botoșani și ar fi amenințat persoana vătămată, în mod repetat, cu acte de violență și cu comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, dacă nu le va da 1.000 de euro.

Ulterior, la data de 28 noiembrie 2022, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la locuințele celor 3 tineri bănuiți de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate bunuri care prezintă interes operativ.

În aceeași zi, instanța de judecată a dipsus arestarea preventivă față de tânărul de 21 de ani, din municipiul Botoșani, iar față de ceilalți doi tineri, de 31 și 20 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar. Dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet competentă, cu propunere de trmitere în judecată a persoanelor bănuite de comiterea faptei”, a precizat Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com