Vremea 30 ianuarie – 27 februarie 2023. Ce anunță meteorologii în ultima lună de iarnă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 30 ianuarie – 27 februarie 2023. Potrivit specialiștilor, începutul lunii februarie aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, mai ales în sudul țării.

ANM a emis vineri, 27 ianuarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

“Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă. Pentru începutul săptămânii viitoare, cerul va fi variabil, apoi se va înnora treptat dinspre vestul teritoriului, iar temporar vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare în regiunile intracarpatice şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori termice in sud-vest”, potrivit Observator.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul și local în vestul, nordvestul și centrul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 6 – 13 februarie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul și în nord-estul extrem al țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 13 – 20 februarie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo 20 – 27 februarie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *