Buget mai mare pentru municipiul Botoșani, însă insuficient pe partea de dezvoltare

Bugetul municipiului Botoșani, în valoare de peste 360 milioane lei, a fost votat. Anul acesta, ca și în anii anteriori, cei mai mulți bani vor merge la secțiunea funcționare, respectiv 238 milioane lei și doar 121 milioane lei la  secțiunea dezvoltare.

Primarul Cosmin Andrei consideră că pe partea de dezvoltare bugetul este insuficient, motiv pentru care se intenționează contractarea unui credit pentru asfaltarea străzilor cuprinse în Cvartalul 3.

Un buget insuficient pe partea de dezvoltare, dacă mă întrebați pe mine. Mi-aș fi dorit sume consistente, auzeam discuții cu bugetele sectoarelor din capitală care se ridică la suma de două miliarde de lei. Noi avem, poate pentru aceeași zonă, pentru 200 de hectare de administrat în municipiul Botoșani, funcționare și investiții, 300 de milioane de lei din care 66% partea de funcționare. Pe partea de dezvoltare suntem în continuare deficitari în ceea ce înseamnă finanțare. Am realizat acest lucru, înțeleg că oamenii nu mai au răbdare pentru ceea ce înseamnă asfaltări străzi de la periferie și intenționez contractarea unui credit pentru cel de-al treilea cvartal”, a declarat Cosmin Andrei

Edilul susține că municipalitatea a avut încasări mai mari la taxe și impozite locale, o creștere de 20 milioane lei față de anul trecut, însă cea mai importantă sursă de venit a municipiului Botoșani este reprezentată, în continuare, de cotele defalcate din impozitul pe venit, acolo unde prin decizia Direcției de Finanțe s-a primit o sumă preconizată pentru anul acesta de 113 milioane lei, comparativ cu 100 milioane lei anul trecut, motivat și de creșterea salariilor. Municipiul Botoșani încasează o cotă de 65% din impozitul pe salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *