Un tânăr de 24 de ani va sta 10 ani după gratii. A ucis un bărbat din Botoşani cu sânge rece

crima, botosani, stiri botosani (2)Un tânăr de 24 de ani va petrece ani buni după gratii pentru uciderea unui om, în urma unei altercații care a avut loc în vara anului trecut pe raza localității Flămânzi. Marian Grădinariu, din judeţul Iaşi, a fost condamnat, joi, la zece ani și opt luni de închisoare, pentru omor și tâlhărie, după ce, pe 4 iulie 2022, a ucis un bărbat de 65 de ani pe care ulterior l-a şi jefuit. Condamnarea sa a fost dictată de Curtea de Apel Suceava, iar sentiunţa este definitivă

După comiterea faptei, tânărul din Iași a fugit. Cadavrul a fost găsit de proprietara stânei, care a sunat la 112 anunțând Poliția. Autorul a fost prins  la scurt timp. El a fost internat la Psihiatrie, iar apoi a ajuns în Penitenciar, unde se află și astăzi.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 alin. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Grădinariu Marian împotriva sentinţei penale nr. 226 din 09.12.2022 a Tribunalului Botoşani. În baza art. 422 din Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal deduce în continuare durata arestării preventive a inculpatului Grădinariu Marian, de la data de 9.12.2022 la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală obligă apelantul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, onorariul pentru doamna avocat Ureche Viorica, desemnată din oficiu pentru apelantul-inculpat Grădinariu Marian, în cuantum de 942 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul MJ în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 26.01.2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *