Botoșăneanca Simona Radiș a fost desemnată Sportiva Anului 2022. Discursul emoționant al acesteia te lasă fără cuvinte!

Canotoarea Simona Radiş, din Botoșani, dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, a fost desemnată, joi, Sportiva Anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

Sportivul anului 2022 a fost desemnat înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber.

„Sper să reușesc acest lucru (n.r. să o depășească pe Elisabeta Lipă). Îmi doresc foarte mult și cu siguranță voi munci pentru asta. Mă uitam la acest trofeu și este foarte potrivit pentru că eu așa văd viața unui sportiv, ca o piramidă.

Noi suntem aici (n.r. în vârf), dar avem nevoie de foarte mulți oameni la bază care ne susțin pe noi să rămânem aici. Și privind dintr-un alt punct de vedere, toată această piramidă este de fapt evoluția noastră fiindcă plecăm de mici, suntem la bază, ne dorim să ajungem în vârf și avem un drum greu de urcat până acolo și de parcurs, dar setându-ne idealuri, vise și obiective mărețe reușim treptat pe această scară și să ajungem unde dorim.

Se întâmplă de multe ori să urci una și să cobori două sau să stagnezi o perioadă lungă de timp, dar cred că reușim cu adevărat să ne autodepășim și să devenim mai buni când câștigăm lupta cu noi înșine și renunțăm să ne mai comparăm cu cei din jur fiindcă suntem atât de diferiți unii de ceilalți. Fiecare poate să facă ceva, fiecare poate să își arate talentul într-un anumit mod sau într-un anumit loc și atunci este important să ne respectăm pe noi, să ne apreciem mai mult și să privim foarte departe fiindcă suntem extraordinari”, a spus Simona Radiș.

Pentru Sportiva anului 2022 a fost nominalizată tot o botoșăneancă, campioana mondială la haltere, Loredana Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *