Se deschide Vama Racovăț! Guvernul a aprobat, astăzi, deschiderea noului punct de frontieră

Vama Racovăț va fi deschisă după ce Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o hotărâre de Guvern privind deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ, România-Diakivți, Ucraina.

Actul normativ prevede redeschiderea punctului de trecere a frontierei Racovăț-Diakivți, închis în anul 2010 deoarece nu îndeplinea cerințele necesare unui punct de trecere a frontierei externe. Se prevede deschiderea pentru traficul internațional de persoane, în regim de trafic pietonal și rutier, inclusiv autobuze, inclusiv cu marfă, cu program de funcționare permanent.

Operaționalizarea noului regim de funcționare a punctului internațional de trecere a frontierei de stat se va realiza gradual, într-o primă etapă urmând a fi deschis pentru trecerea camioanelor fără încărcătură și a cisternelor cu combustibil, iar ulterior, în funcție de crearea condițiilor de infrastructură necesare, și pentru tranzitul altor tipuri de vehicule și de mărfuri.

Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor, vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliția de frontieră Română, Autoritatea Vamală Română și pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Personalul noului PTF va fi compus din 51 de poliţişti de frontieră, un ofiţer-şef de punct, 4 ofiţeri și 46 de agenţi.

Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare instituție care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anual aprobate, potrivit legii, prin bugetul fiecărui ordonator principal de credite.

 

One thought on “Se deschide Vama Racovăț! Guvernul a aprobat, astăzi, deschiderea noului punct de frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *