Omul de afaceri botoșănean Cornel Şfaiţer scoate din buzunare o sumă enormă şi o pune în contul Politehnicii

Politehnica Iaşi a rezolvat o problemă extrem de delicată, care ar fi putut compromite campania actuală de promovare şi, mai mult, ar fi dus clubul în groapă. Gruparea ieşeană nu a reuşit să producă în 2022 din surse proprii suficienţi bani astfel încât să stingă datoriile presante către bugetul de stat, scrie Ziarul de Iasi. Drept urmare, Poli a ratat aspirarea a 438.750 lei, ultima rată pusă la dispoziţie de Consiliul Local Iaşi din cei 9 775.000 lei alocaţi clubului anul trecut. Mai mult, au fost probleme cu deconturile cu Primăria, astfel încât Politehnica nu mai putea să fie finanţată de municipalitate în 2023. Şi cum se ştie că gruparea fotbalistică trăieşte în mare măsură doar datorită banilor ieşenilor, Poli nu mai avea bugetul necesar pentru continuarea activităţii.

În paranteză fie spus, situaţia putea fi şi mai gravă, secretarul de stat Bogdan Balanişcu punând pe tapet o posibilă deturnare de fonduri la Poli, acuzaţie la care nici primarul Iaşului, Mihai Chirica, nici conducerea executivă a clubului nu a răspuns.

Conform unor surse ale jurnaliștilor de la Ziarul de Iași, trimiterile nu erau legate de sifonarea banilor, cum greşit s-a înţeles pe unele direcţii, ci de modul de efectuare a unor plăţi. Reamintim, banii municipalităţii nu pot fi folosiţi decât pentru cheltuielile curente pentru anii în care fondurile sunt alocate şi nu pentru achitarea unor restanţe din alţi ani.

Botoșăneanul salvează clubul ieșean

Toate complicaţiile vor fi însă stinse în această săptămână, decisiv fiind, şi de această dată, omul de afaceri botoşănean Cornel Şfaiţer. Asta deşi convenţia la vârful clubului era ca fondurile necesare pentru ieşirea din impas, 250 000 de euro, să fie obţinute de partea locală din club.

Acest lucru se stabilise deoarece Şfaiţer dăduse deja 100.000 de euro Politehnicii anul trecut şi mai are de recuperat încă 150.000 de euro din sutele de mii de euro pe care le-a împrumutat grupării din Copou în alte momente de impas din 2022, potrivit sursei citate.

Cum şefii ieşeni ai clubului au reuşit să împrumute sume departe de cei 250.000 de euro de care era nevoie, Cornel Şfaiţer a băgat iarăşi adânc mâna în buzunar pentru a stinge datoriile şi a feri fotbalul local de glonţul care l-ar fi răpus. Conform unor surse, Şfaiţer a împrumutat Poli, din nou, cu o sumă în euro din şase cifre.

Fondurile asigură închiderea deconturilor pe anul trecut cu Primăria. Drept urmare, devenind curată în relaţia cu Palatul Roznovanu, Politehnica va solicita finanţare de la Consiliul Local şi pentru acest an. Suma solicitată Primăriei de gruparea fotbalistică ar putea să fie comparabilă cu cea primită în 2022, în jurul a două milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *