O nouă decizie a instanţei din Botoşani în cazul tânărului care a ucis-o pe Maria, fetiţa de 14 de ani care mergea cu uratul

Foto: observatornews

O nouă decizie a instanţei din Botoşani adoptată, miercuri, în cazul tânărului care a ucis-o pe Maria, fetiţa de 14 de ani care mergea cu uratul alături de fratele ei. Judecătorii Tribunalului Botoşani au dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe 1 ianuarie pe numele lui Cătălin Răţuşcă.

Botoşăneanul, din comuna Durneşti, a ucis-o, pe 31 decembrie, cu peste 20 de lovituri de cuţit pe Maria Alexandru, o fetiţă aflată în centrul de plasament de la Truşeşti. El a urmărit-o pe fată, a ajuns lângă ea, a cerut să îl ure, a scos cuţit-ul şi i-a spus „ăsta e pentru tine”, după care a ucis-o pe mijlocul drumului naţional.

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art.207 alin.2 Cod procedură penală. În temeiul art.348 alin.2 şi art.207 alin.4 Cod procedură penală, menţine arestarea preventivă a inculpatului Răţuşcă Cătălin, arestat preventiv în Centrul de reţinere şi arestare preventivă Botoşani, trimis în judecată pentru săvâr?irea infracţiunii de omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188,189 alin. 1 lit. a, h din Cod penal, urmând ca în termen de 30 zile judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 25 ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *