Finanțări pentru 12 școli din municipiul Botoșani și pentru un nou cabinet dentar pentru elevi

Anul acesta vor fi investiții substanțiale în tot ceea ce înseamnă infrastructură în învățământ, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Edilul susține că 12 unități de învățământ vor fi renovate energetic și că va fi realizat încă un cabinet de medicină dentară pentru elevi.

”Am finanțat și anul acesta un cabinet de medicină dentară, dar cele mai importante investiții sunt în reabilitarea școlilor din municipiul Botoșani. Avem 12 proiecte aprobate pentru care vom face licitație anul acesta”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Clădirile au fost selectate spre a fi reabilitate și pentru care s-a obținut finanțare sunt: Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, Școala Gimnazială nr.10, Școala Gimnazială nr.7, Școala Gimnazială nr.12, Școala Gimnazială nr. 13, Grădinița cu Program Prelungit nr.19, Școala Gimnazială ”Elena Rareș”, Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”, Seminarul Teologic ”Sf.Gheorghe”, Școala Gimnazială nr.11 și Școala Gimazială nr.2,

Sunt proiecte de renovare energetică, anveloparea clădirilor și investiții pentru un consum redus de energie și modernizarea instituțiilor de învățământ, care sunt o prioritate a mandatului meu”, a adăugat primarul

În afara celor 12 unități de învățământ finanțate prin PNRR, mai există finanțare prin POR pentru  Grădinița 22, Liceul Agricol și Grădinița ”Șotron” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *