FOTO 41 de pompieri noi, de astăzi, la ISU Botoșani

Un număr de 41 de botoșăneni care au promovat concursurile organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani pentru ocuparea unor posturi vacante de ofițeri, subofițeri și soldați gradați profesioniști s-au alăturat, miercuri, salvatorilor botoșăneni.

Este vorba de un ofițer, doi subofițeri și 38 de soldați gradați profesioniști. Ofițerul va lucra în cadrul Inspecției de Prevenire, subofițeri în cadrul Serviciului Logistic și Financiar, iar soldații gradați profesioniști vor fi repartizați la Detașamentele de Pompieri Botoșani și Dorohoi, precum și la Stația de Pompieri Săveni.

Noii pompieri militari vor parcurge o perioadă de formare cadrul cărora desfășoară activități de instruire specifice pregătirii militare generale, își însușesc cunoștințe teoretice în domeniul situațiilor de urgență și a domeniilor în care au ales să profeseze, își formează deprinderi practice, astfel încât să fie pregătiți pentru misiunile de salvare și să își facă datoria față de semeni, ca adevărați salvatori, punând pe primul plan viața, integritatea și siguranța celor de lângă ei.

Bovinele din județul Botoșani, îmbolnăvite din cauza războiului din Ucraina. Declarația făcută de conducerea DSVSA Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *