Premieră pentru Flavius Stoican: Ce a reușit să facă antrenorul de la FC Botoșani după 10 încercări

Flavius Stoican, tehnicianul Botoșaniului, a reușit în week-end prima victorie contra oltenilor, 1-0 cu Universitatea Craiova, după 10 meciuri și l-a bătut pe Eugen Neagoe din a 8-a încercare.

Când Nistor ratează o șansă imensă (2) te gândești că Universitatea va face scorul campionatului cu Botoșani. Dar moldovenii au pus presiune și-au venit și rezultatele, cu ajutorul „olteanului” Roguljic.

Ivanov a centrat, Roguljic a pus „capul” și i-a pasat excelent lui Mailat, care a tras din prima cu dreptul și l-a făcut KO pe Arlauskis. Minutul 35 și 1-0 pentru Botoșani. Ocaziile lui Nistor și Crețu de după pauză n-au mai schimbat tabela.

Degeaba oltenii au avut posesia (66%) și ocaziile de gol duble (14), că singurul șut pe poartă al Botoșaniului i-a adus victoria!

Premieră pentru Flavius Stoican după FC Botoșani – Universitatea Craiova

Și mai multe premiere pentru Flavius Stoican. Antrenorul de 46 de ani a avut nevoie de 11 meciuri să bată Craiova! Până la meciul din week-end avea 3 remize și șapte înfrângeri!

Chiar dacă a stat doar în tribună, și nu pe bancă, în urma unui conflict care cu greu se va stinge cu U Cluj, Neagoe a mai pierdut o bătălie statistică. Stoican a reușit din a opta încercare să-l învingă pe tehnicianul oltean într-un meci din Liga 1, după 7 ani de încercări nereușite.

„O să fie momente când o să jucați și fotbal, dar acum avem nevoie de puncte. Ce ați făcut voi, cu sacrificii, cu alergare, cu atitudine, cu dorință, chiar dacă ați avut picioarele grele, chiar dacă nu a fost un meci așa cum ne doream, spectaculos, este nemaipomenit! Important e că am câștigat. Și vreau doar atât să vă zic: «Bravo, băieți, bravo!»” a fost mesajul lui Flavius la finalul jocului în vestiar.

Arlauskis, criză de nervi

Portarul a ieșit iarăși în evidență printr-un nou derapaj! Totul a început după fluierul final, pe gazon, și a continuat și pe tunelul care duce la vestiare. Goalkeeper-ul țipa și se îndrepta amenințător spre moldoveni, fiind cu greu ținut de colegi.

În drumul spre tunel, Arlauskis a intrat în conflict cu stewarzii care încercau să îl calmeze. Părăsind gazonul, a lovit puternic cu pumnul în tunel în timp ce țipa la un steward. Lituanianul era ținut de un membru din staff-ul Universității, pentru ca lucrurile să nu degenereze. Radu Petrescu nu l-a eliminat pentru derapajul său.

 Scandal și la nivel de conducere

Eugen Neagoe n-a putut sta pe bancă pentru că oficialii olteni nu i-au putut înregistra contractul la LPF, fiind încă legat de U Cluj, fosta sa echipă.

„Știm că aceasta a fost o decizie politică. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului primar Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor” a fost mesajul oltenilor.

Clujenii au răspuns imediat: „Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare și despre fotbal finanțat, ca sursă inițială, din bani ai Statului Român. Primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situația în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocații care reprezintă Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajați de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru”., potrivit gsp.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com