Profesorii de religie din Botoșani au nevoie de binecuvântarea mitropolitului pentru a putea preda. Când a fost programat interviul

Foto doxologia

Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează interviuri de acordare a binecuvântării pentru cei care vor să predea religia în școli.

Sectorul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor organizează sesiunea de interviuri pentru acordarea binecuvântării (avizului cultului) celor care doresc să predea disciplina Religie ortodoxă și celor care doresc să predea în cadrul seminariilor/liceelor teologice ortodoxe din Arhiepiscopia Iașilor, respectiv profesorilor de Religie ortodoxă și profesorilor din cadrul seminariilor/liceelor teologice ortodoxe din Arhiepiscopia Iașilor, în vederea înscrierii la diferite etape de mobilitate și de perfecționare didactică în anul școlar 2023-2024.

Arhiereasca binecuvântare va fi acordată candidaților din județele componente ale Arhiepiscopiei Iașilor, în municipiile reședință de județ, de către o comisie formată din reprezentantul Centrului eparhial Iași, inspectorul pentru disciplina Religie și un profesor metodist, după următorul program:

  • Piatra Neamț: vineri, 17 februarie, sediul Protopopiatului Piatra Neamț, ora 10.00;
  • Botoșani: luni, 20 februarie, sediul Protopopiatului Botoșani, ora 09.00;
  • Iași: miercuri, 22 februarie, Colegiul Sf. Nicolae (Iași, str. Agatha Bârsescu nr. 9), ora 09.00.

Candidații laici, care solicită binecuvântare, vor susține un examen psihologic compus dintr-o parte scrisă și un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic. Avizul psihologic se poate obține și până la data interviului, de la Cabinetul Psihologic Atest din Iași, bld. Ştefan cel Mare și Sfânt, nr. 8, etaj 2, cam. 14, e-mail: [email protected], telefon: 0232 278 223, mobil: 0726 327 077, WhatsApp: 0721 597 533 (pentru mesaje)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *