Botoșăneanul devenit cel mai valoros luptător român vorbește despre programul infernal de pregătire. „Nici un urs nu ar rezista la efortul ăsta”

De la începutul acestei luni și până la finalul ei, Alin Alexuc, cel mai valoros luptător român al momentului va avea parte de un program de pregătire fizică spartan, scrie prosport.ro. Botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu, medaliat cu bronz la greco-romane, categoria 130 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de seniori de la Belgrad (Serbia), a fost desemnat „sportivul anului 2022” de Federaţia Română de Lupte.

Printre laureaţii categoriei luptători seniori s-au mai numărat: Alina Emilia Vuc (cat. 50 kg, bronz la Campionatele Europene, locul 5 la Campionatele Mondiale) Nicu Samuel Ojog (cat. 87 kg, greco-romane, argint la Campionatele Europene), Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg, bronz la Campionatele Mondiale) şi Kriszta Incze Tunde (cat. 65 kg, bronz la Campionatele Europene).

Alin Alexuc-Ciurariu se pregătește în vârf de munte, la cabana Piatra Arsă.

„Avem un program de antrenament infernal. Cred că nici un urs nu ar rezista la efortul ăsta”, a spus Alin în glumă.

„Apuc doar să fac un duș”, recunoaște Alin Alexuc

Când povestește însă cum decurge o zi de antrenament, lucrurile sunt foarte serioase:

„Ne trezim în fiecare dimineață la ora șapte pentru înviorare. Apoi, la ora zece începem greul. Alergare care durează trei ore, pe un traseu bine stabilit. După amiaza avem pregătirea specifică. Vă rog să mă credeți că am zile, între antrenamente, când ajung în cameră, apuc doar să fac un duș și cad lat de oboseală. Nici nu mai apuc să merg la masă”, a declarat Alexuc pentru Prosport.

Cu toate că acest efort este unul dus la extrem, Alin știe să-și depășească limitele conștient fiind de faptul că doar așa își va putea menține o condiție fizică ireproșabilă pe parcursul anului competițional care se anunță a fi unul foarte greu.

„Aceasta este perioada cea mai grea din an. Dar fără ea nu am cum să fac față marilor provocări”, a mai spus Alexuc

A găsit soluția pentru a scăpa de urs, dacă se va întâlni cu el: „I-l dau”

Cum zona e una în care ursul se cam plimbă în voie, la orice oră, Alin recunoaște că are o oarecare strângere de inimă ca l-ar putea întâlni.

„Păi o astfel de întâlnire nu poate fi deloc plăcută. Nici nu știi ce să faci. Dar eu cred că-l bag la înaintare pe nea Petrică Cărare. I-l dau lui”, a spus Alin cu a același simț al umorului.

Antrenamente fără zăpadă

În urmă cu zece sau douăzeci de ani, loturile de sportivi care urcau în pregătire la Piatra Arsă aveau partea de zăpadă care în anumite locuri atingea și un metru înălțime.

„Acum nu e pic de zăpadă. Nu a nins deloc. În anii trecuți era altceva să vezi că totul în e plin de zăpadă”, a mai declarat Alin Alexuc.

Competitie si turneu de pregătire în Croația

După acest cantonament montan Alin Alexuc va participa la prima competiție a anului, e vorba despre turneul din Croația. „După aceea vom rămâne timp de două săptămâni în pregătire acolo. Cel mai mult îmi doresc în acest an, calificarea la Jocurile Olimpice”, a mai punctat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *