Armenii din Botoșani vor să ridice un monument în zona intersecției Calea Națională- Pod de Piatră

Armenii din Botoșani vor să ridice un monument în zona intersecției Calea Națională- Pod de Piatră. Uniunea Armenilor din România-Sucursala Botoșani a solicitat municipalității aprobarea amplasării unui monument Cruce de piatră (Hacikar) situat în zona intersecției amintie.

Dacă proiectul va primi votul consilierilor locali, municipalitatea va pune la dispoziție gratuit un teren în suprafață de 4 mp pentru amplasarea monumentului.

Potrivit reprezentanților Uniunii Armenilor, monumentul ar urma să reprezinte prezența armenilor în Botoșani.

”Hacikarul constituie atât în formă, cât și în conținut, manifestarea cea mai concisă a spiritului armean. Având o țară abundând în stâncă, armeanul a reușit să insufle viață pietrei neînsuflețite, s-o transfigureze în simbol de frumusețe și închinare. Hacikarul – Crucea de piatră – conține credința fundametală a creștinătății, în esența ei, lucrarea de bine înfăptuită de Iisus Hristos. Principalul element al credinței este Crucea, amintind de crucificarea lui Hristos, îndemn către mântuire și făgăduitul paradis ceresc”, se arată în memorul Uniunii Armenilor din România-Sucursala Botoșani .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *