Fostul patron al Politehnicii Timișoara vrea ca FC Botoșani să retrogradeze și îl pune la zid pe Valeriu Iftime: “Se comportă ca răposatul”

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al Politehnicii Timișoara, a lansat un atac neașteptat la adresa finanțatorului de la FC Botoșani, Valeriu Iftime (62 de ani).

Marian Iancu vrea ca FC Botoșani să retrogradeze: „O corespondentă pentru Gloria Bistrița”

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara, a fost eliberat din închisoare pe 27 iunie 2022. În 2014, Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO și fiind obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro.

Marian Iancu a spus că FC Botoșani seamănă cu Gloria Bistrița în privința modului în care este condus clubul.

Marian Iancu este de părere că FC Botoșani ar merita să retrogradeze, făcând trimitere la “epoca blaturilor” din fotbalul românesc.

„Noi nu eram parte din Cooperativă, cooperativizarea o făcea Mircea Sandu, nu noi. Gloria Bistrița are, în oglindă, o oarecare corespondentă în Liga 1, nu știu dacă e nevoie s-o numesc eu. E o echipă din zona Moldovei (n.r. – FC Botoșani), cu un conducător mult mai emancipat din toate punctele de vedere, un om de onoare în sens fotbalistic (n.r. – Valeriu Iftime).

Dar care se comportă exact ca răposatul (n.r. – Jean Pădureanu), cu rezultate previzibile, aproape de scos de pe lista Pronosport sau a pariurilor sportive. Îmi doresc ca acea echipă să fie printre cele care vor retrograda, din punct de vedere al viitorului”, a spus Marian Iancu, la Pro Arena.

Valeriu Iftime: „Marian Iancu trăiește? Cred că e obosit”

Replica n-a întârziat din partea finanțatorului de la FC Botoșani, potrivit digisport.

„Cine e Iancu? Cel care a fost la Timișoara? Mamă, dar sunt fără replică. Asta spune Avram Iancu? Pardon, Marian Iancu. El trăiește, nu? Nu e o făcătură!? Cred că e obosit… Și nu regăsesc nimic din ce spune.

Nu-mi dau seama dacă mă compară cu răposatul Tata Jean, care era cumva un tip respectabil, avea o demnitate și o prezență cel puțin publică destul de elegantă sau spune că de fapt sunt un fel de jucător în hora colectivizării, ceea ce iar e o prostie fără capăt.

Nici nu a avut săracul mari rezultate fotbalistice. Dacă există vreun argument în care noi suntem într-o zonă de-asta de jocuri previzibile, atunci chiar pot să spun că e năuc! Facultatea asta, pușcăria, l-a stricat complet de cap.

Dacă spune că vrea să retrogradăm, atunci îl dau pe mâna botoșonănenilor să îl judece ca pe Iisus! Ce treabă are el cu Botoșaniul? Ascultăm chiar așa toți treziții?! Dacă cineva are o problemă cu capul trebuie să îi răspunzi?

Eu nu am auzit până acum să se spună de Botoșani că are meciuri previzibile. Conjuctura cu FCSB nu-mi dă dreptate și mă pune în dificultate. Ce pot să spun eu acuma? Că mă bate FCSB-ul că vând fotbaliști acolo? De ce nu mă bate și Craiova sau CFR dacă fotbaliști acolo?”, a spus Valeriu Iftime pentru Fanatik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *