FOTO! Activități de informare a polițiștilor la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani

Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat joi, împreună cu elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani la diverse activităţi de informare pe mai multe teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Siguranţa pe internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de
droguri, precum şi cu privire la implicaţiile fenomenului.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive. Acest gen de activităţi vor continua la aceeaşi unitate de învăţământ în săptămâna 27.02-03.03.2023, în cadrul programului „Săptămâna altfel”, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *