Reţele de termoficare reabilitate de o asociere de firme din Botoşani

Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani
Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani

Reţelele de termoficare de la Modern Calor vor fi reabilitate de o asociere de firme din Botoşani. De altfel, asocierea de firme Elsaco, Electroalfa Internaţional, Aquaterm şi Confort Timişoara a fost singura care s-a înscris la această licitaţie organizată de municipalitate , fiind desemnată şi câştigătoare. Acesta este al treilea proiect care va fi derulat la societatea Modern Calor în cadrul proiectului finanţat prin Axa 3 POS Mediu.  Până acum au fost licitaţii pentru demolarea CET-ului, o altă licitaţie a fost pentru retehnologizarea CET-ului unde deocamdată nu s-au desemnat firma câştigătoare,  iar acest din urmă proiect vizează reabilitarea reţelelor termice.

Au fost reabilitate o parte din reţelele termice prin Programul de termoficare 2008-2013, iar reţelele care nu au fost prinse în acest program au fost completate prin Axa 3 de la Mediu. Prin acest proiect, practice vor fi înlocuite reţelele de termoficare„, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a reţelelor termice se ridică la 59,9 milioane lei. Vor fi înlocuite 22 racorduri puncte termice şi vor fi reabilitate zece reţele teremice din cele 37 puncte termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *