Sfâșietor! O tânără mămică din Botoșani are nevoie de ajutor pentru a-și crește copilașii. „Nu pot să renunț la ei. Sunt bucățică din mine. Cum să-i abandonez?”

Foto: ilustrativa

O tânără de 24 de ani, din județul Botoșani, mama a doi copilași, are o poveste de viață tristă. Georgiana trece prin clipe grele și abia reușește să se descurce să își crească singură cei doi băieței. Îi vine greu să vorbească despre ceea ce i se întâmplă, dar simte că nu se mai poate descurca și pentru copilașii ei ar fi în stare de orice, chiar și să înfrunte prejudecățile celor din jur. Sebastian, de un an și zece luni, și Andrei, de doar două luni, sunt totul pentru ea și își dorește să le ofere un trai decent.

Și-a dorit enorm o familie

Tânăra provine dintr-o familie din comuna Suharău. Din păcate, părinții săi sunt consumatori de băuturi alcoolice și traiul alături de ei nu a fost tocmai ușor. Tocmai de aceea, când l-a cunoscut pe iubitul său, un tânăr de 30 de ani, a ales să plece să locuiască alături de el. A crezut că și el își dorește o familie alături de ea, așa că a făcut alături de el cei doi copilași. Când a rămas însărcinată cu Andrei însă lucrurile au luat o întorsătură ciudată.

„Eu am văzut că începuse să se schimbe. Poate și din cauza anturajului, voia să plece în străinătate, se comporta diferit. Apoi, când aveam patru luni de sarcină pur și simplu a dispărut și nu mai știu nimic de el. Nu a mai dat niciun semn, nu s-a mai interesat de copii, absolut nimic. Am încercat să dau de el, dar nu am reușit, iar într-un final am renunțat. Trebuie să am grijă de copii. Lui nu i-a păsat de ei, dar eu nu pot să-i abandonez. Sunt bucățică din mine. Cum să-i las?”, ne-a mărturisit tânăra.

A găsit o cameră în care să stea cu chirie în satul Podriga, din comuna Drăgușeni. Primăria din localitate i-a oferit un ajutor pentru că băiatul său mai mare are o afecțiune la inimă, iar Georgiana merge frecvent cu el la medic.

„De acum trebuie să mă duc din nou cu el la Iași, la control, să vadă dacă poate fi operat. El are probleme cu inima încă de la naștere, respiră greu, e greu…Mă mai ajută proprietarul unde stau cu chirie, cu familia lui. Îmi mai aduc mâncare câteodată, lemne, una dintre fetele lui îmi va boteza băiatul cel mic”, spune tânăra.

Georgiana ne-a declarat că ar fi vrut să meargă să lucreze undeva, dar copiii sunt mici, depind de ea și nici nu ar avea cu cine să îi lase.

„Dacă nu erau ei, poate plecam și eu în străinătate, făceam curățenie, lucram undeva, dar așa, nu am cum. De asta nu am altă soluție decât să cer ajutor chiar dacă unii oameni râd  de asta…”, a mai spus botoșăneanca.

Chiar și așa, tânăra are nevoie de ajutor și face un apel către mămicile care au copilași și au hăinuțe de care nu mai au nevoie să o ajute.

„Știți cât de greu îmi este? Pentru mine orice ajutor este binevenit. Am nevoie de hăinuțe pentru copilași, alimente, chiar și jucării dacă are cineva și nu îi trebuie, eu le primesc bucuroasă pentru că nu îmi permit să le cumpăr”, este apelul tinerei.

Update: S-a rezolvat! Tanara nu mai are nevoie de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *