Patru sensuri giratorii din municipiul Botoşani vor fi refăcute. Ce vrea să facă Primăria!

Patru sensuri giratorii din municipiul Botoşani vor fi refăcute, în baza unui proiect implementat de Primărie. Municipalitatea beneficiază de o finanţare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru proiectul „Amenajare peisagistică a teritoriului SDL, inclusiv a sensurilor giratorii”. Valoarea totală a proiectului este 926.542,46 lei, din care valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în cuantum de 819.603,58 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat în cuantum de 25.882,19 lei, contribuția municipiului Botoșani în cuantum de 17.254,84 lei (reprezentând 2% din valoarea totală eligibilă) și 63.801,85 lei valoarea neeligibilă (inclusiv TVA).

Astfel, până la sfârşitul acestui an, vor fi făcute amenajări peisagistice pentru sensurile giratorii din următoarele intersecţii:

  • intersecție Grivița cu T. Vladimirescu- Donici;
  • intersecție T. Vladimirescu – Împarat Traian;
  • intersecție Împarat Traian – Octav Onicescu;
  • intersecție Grivița- Independenței – Dreptății (spate mall).

Proiectul mai prevede şi plantarea unui număr de 220 de puieți de arbori în principal pe următoarele artere: strada Împarat Traian, strada T. Vladimirescu, strada Dragoș Vodă și strada Săvenilor, și furnizarea și montarea de mobilier urban: 158 bănci, 86 de coșuri de gunoi și 4 stâlpi de iluminat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *