Baie în stil minimalist: 5 idei pentru amenajare

Minimalismul este un trend aflat în continuă creștere. Tot mai multe persoane aleg să își amenajeze locuința în acest stil, pentru a se bucura de un spațiu ordonat, armonios și simplu, dar care este extrem de cool, în egală măsură.

Dintre toate încăperile unei case, baia poate beneficia extrem de mult în urma decorării minimaliste. De regulă, această cameră nu este extrem de spațioasă, însă poate deveni, cu ajutorul trucurilor de mai jos. Iată 5 idei pentru amenajarea băii în stil minimalist!

1. Alege mobilier fără mânere, în nuanțe naturale

Dacă vrei să obții o baie minimalistă, va fi nevoie să alegi mobilă cât mai modernă, fără mânere și ornamente complicate. Dimpotrivă, corpurile de mobilier fără mânere, cu deschidere prin apăsare, sunt mult mai potrivite. Acestea contribuie la păstrarea unor linii drepte, continue, care oferă senzația de spațiu mare și aerisit.

Așadar, caută online mobila pentru baia ta minimalistă și alege acele produse simple, în culori neutre și deschise, fără mânere care să iasă în evidență. Dacă dorești, totuși, mânere pentru mai mult confort, alege-le pe cele orizontale și subțiri, care respectă linia corpului de mobilă.

2. Optează pentru mobilier și obiecte sanitare „plutitoare”

O baie minimalistă este caracterizată, în primul rând, de simplitatea și spațialitatea ei. De aceea, pentru a obține efectul dorit, montează toate obiectele sanitare și mobilierul deasupra gresiei, fixate în perete.

Poți aplica acest truc pentru dulapul de sub chiuvetă, pentru vasul de toaletă și bideu, dar și pentru suportul de hârtie igienică și perie.

Spațiul gol lăsat sub toate aceste elemente va face încăperea să pară mai spațioasă, avantaj de care te vei bucura din plin. În plus, podeaua va fi mult mai ușor de curățat.

3. Alege baterii și detalii metalice mate

Când amenajezi baia în stil minimalist, un aspect esențial de care trebuie să ții cont este reprezentat de baterii. De regulă, acestea sunt argintii și lucioase, însă dacă dorești un design aparte, poți alege variante mai chic.

De exemplu, pentru o baie minimalistă, alege cu încredere baterii și detalii metalice negre, albe sau aurii, mate. Acestea vor oferi camerei un aspect luxos și elegant, simplu și de efect, cu minimum de efort.

Ține cont de bateria de la duș, de cea de la chiuvetă și bideu, dar și de butonul de acționare al apei vasului de toaletă, marginea oglinzii, suporturile de săpun și hârtie și așa mai departe. Unitatea stilistică este cheia unui design reușit!

4. Integrează spațiile pentru depozitare în perete

Un truc care arată minunat în orice baie minimalistă este înlocuirea dulapurilor suspendate inestetice cu spații pentru depozitare de forma adânciturilor dreptunghiulare sau pătrate în perete.

Poți pune în practică acest truc atunci când renovezi baia complet, prin folosirea plăcilor de rigips. Iar dacă nu poți implementa această variantă, poți utiliza etajere metalice sau din lemn, pentru un efect estetic minimalist și echilibrat. Depozitează prosoapele și produsele de îngrijire în coșuri din bumbac sau cutii din bambus.

5. Alege dușul în detrimentul căzii

Băile minimaliste includ, de cele mai multe ori, o cabină de duș modernă, delimitată cu ajutorul unui perete din sticlă simplă sau cu detalii metalice mate. Această alegere creează efectul vizual de spațiu mărit, amplu și modern.

Pentru un plus de farmec, poți amenaja baia cu o faianță diferită în zona dușului, pentru o delimitare vizuală creativă. Folosește o culoare preferată pentru această parte, iar faianța principală din baie alege-o într-o nuanță neutră – imitația de marmură lucioasă este ideală.

Acestea fiind spuse, dacă îți amenajezi baia și visezi la un spațiu minimalist, pune în practică recomandările de mai sus. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *