Casa Agronomului din Botoşani, verificată de Corpul de control al Ministerului Agriculturii

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

O echipă de control a de la Ministerul Agriculturii a verificat timp de o săptămână Casa Agronomului din Botoşani, la sesizarea prefectului Cristian Roman. Acesta a trimis ministerului raportul anchetei făcute la această instituţie, la sesizarea sa, în urmă cu mai bine de o lună, în urma căreia au fost descoperite nereguli majore în gestionarea banilor publici. Oficialii MA urmează să decidă o măsură în privinţa Casei Agronomului din Botoşani şi în urma verificărilor făcute de echipa de la nivel central.

Au fost două persoane de la Corpul de control al Ministerului Agriculturii şi au stat o săptămână. Raportul făcut de noi este impecabil. S-a confirmat la virgulă absolut tot ce am scris. De asemenea, la Camera Agricolă am solicitat Consiliului Judeţean să îşi facă ordine că este domeniul lor de responsabilitate. Înţeleg că s-a convocat comisia de disciplină pentru incompatibilităţile existene„, a spus prefectul judeţului Botoşani.

Neregulile semnalate la Casa Agronomului de Instituţia Prefectului au pornit de la documentele finaciar-contabile, până la stări de incompatibilităţi şi conflicte de interese. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a dat instituţiei o perioadă de conformare pentru a-şi pune la punct documentele contabile.

Corpul de control al ministrului a confirmat absolut toate punctele din raportul nostru de control, urmând să propună ministrului o soluţie„, a adăugat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *