Preşedintele Consiliului Judeţean a cerut prefectului încetarea mandatului consilierului judeţean Epuraş, deşi acesta este în legalitate pe funcţie

Conducerea Consiliului Judeţean a solicitat prefectului Cristian Roman încetarea mandatului consilierului judeţean Gheorghe Epuraş, deşi acesta nu se mai află de mut timp în stare de incompatibilitate. Prefectul Cristian Roman susţine că nu a putut da curs acestei solicitări, întrucât este tardivă.

Această solicitare este mai mult decât tardivă. Pe lege, trebuia făcută la timpul respectiv, nu după ce eu am aflat de această situaţie de incompatibilitate. Am luat decizia, în baza propunerii juriştilor instituţiei, de a nu da ordin de încetare a mandatului domnului Epuraş, pentru că nu mai există acea stare de incompatibilitate şi riscam să mă fac de ruşine la instanţa de judecată. Şi nu am să fac niciodată acest lucru, decât atunci când este clar o poziţie de ilegalitate şi când sunt absolut sigur că voi câştiga pe lege„, a spus prefectul.

Potrivit lui Roman, solicitarea de la Consiliu Judeţean  a venit la două săptămâni după ce consilierul judeţean Gheorghe Epuraş şi-a dat demisia de la Primăria comunei Mihai Eminescu şi nu se mai afla în stare de incompatibilitate.

Mi s-a părut că este un joc şi eu nu pot să dau un ordin pentru o situaţie care nu mai este de actualitate„, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *