Un militar din Botoșani acuzat de fraudă! Ar fi încasat ilegal peste 400.000 de lei

Un militar din Botoșani este acuzat de fraudă după ce ar fi încasat ilegal peste 400.000 de lei. Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, de curând, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a botoșăneanului Sorin Volintiriu, care lucrează ca plutonier în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

El este judecat de Tribunalul Botoșani sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

Persoană fizică, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari din cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari din cadrul DNA au stabilit că, în perioada 2012 – 2018, militarul, alături de o rudă de-a sa, „ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) și la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), mai multe documente în care erau consemnate date false (ex. -contracte de arendare încheiate în fals sau întocmite cu persoane care apar ca fiind decedate la data încheierii) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică sau pentru îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în cadrul în cadrul Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri.

Prin aceste demersuri, cei doi ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 415.639 lei.

„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-au constituit parte civilă. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, susțin oficialii DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *