FOTO Impresionant! Localitatea din Botoșani de unde poți vedea munții

Un botoșănean a surprins o imagine rară. El a fotografiat Masivul Ceahlău, din comuna botoșăneană Tudora. Potrivit acestuia, se vede chiar Vârful Toaca.

Masivul Ceahlău este un masiv muntos aparținând de Carpații Orientali, situat pe teritoriul județului Neamț. Cele mai înalte vârfuri sunt Ocolașul Mare (1907 m) și Toaca (1904 m).

De asemenea, cel mai înalt vârf din județul Botoșani măsoară 596 de metri și este pe Dealu Mare (Bobeica), potrivit exploratorului botoșănean Ionuț Haidău.

La poalele nord-vestice ale Dealului Mare-Tudora (Dealul Bobeica), la o altitudine de 550 m, se află rezervația forestieră pădurea Tudora. Aria naturală are o suprafață de 117,60 ha şi reprezintă o zonă cu păduri de foioase, vegetație de stepă și pajiști, în al cărei perimetru vegetează specia arboricolă de tisă (Taxus baccata), specie declarată monument al naturii.

Este un arbore ce se adaptează în condițiile unui climat subarctic fiind specific taigalei siberiene, rezervația de tisă este situată pe un canion, numit canionul Bahluiului care este săpat în calcare şi gresii biogene prin eroziune verticală.

Potrivit ungureanueugen.wordpress.com, Eugen Ungureanu este născut la data de 06 martie 1973 în comuna Tudora din județul Botoșani, este licentiat in Biologie cu specializarea Biochimie, și esre cadru didactic (lector) la Facultatea de Biologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Foto: Eugen Ungureanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *