VIDEO Primarii din județul Botoșani, îndemnați de șeful Gărzii Forestiere să se implice în campania de împădurire prin PNRR

Conducerea Gărzii Forestiere Suceava a ajuns, luni, la Botoșani pentru o întâlnire cu primarii localităților din județul nostru, la Instituția Prefectului. Printre temele abordate în cadrul ședinței s-a aflat campania națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere, Mihai Gășpărel, a declarat, în cadrul ședinței, că la nivel național va fi alocată o sumă de 500 de milioane de euro, drept ajutoare financiare pentru înființarea de păduri urbane, reîmpăduriri sau perdele forestiere de protecție. România vrea să împădurească aproximativ 55.000 de hectare.

Este o suprafață mare, efortul trebuie făcut într-un timp foarte scurt din punctul nostru de vedere și atunci reușita acestui program depinde foarte mult de interesul pe care îl acordăm. Dintre toate județele pe care le are în competență GF Suceava, județele Botoșani și Iași sunt cele în care această campanie ar trebui să aibă un impact major pentru că sunt județele cu suprafețe relativ mici de păduri și cred că este interesul comun să creștem aceste suprafețe”, a declarat Gășpărel.

 

One thought on “VIDEO Primarii din județul Botoșani, îndemnați de șeful Gărzii Forestiere să se implice în campania de împădurire prin PNRR

  1. Sa se implice in taierile fara nici un control,in afara de cele legale.Ei fura,ei sa planteze.Pacat ca nu mai ajung EI la maturizarea plantatiilor,pe care nu le fac:Asta-i Romania furata de ai nostri,din interior,si de la cel mai inalt nivel.Votati ce va vor pune in sacosa.Ei mai fura 4 ani..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *