FOTO Locul secret din județul Botoșani, în care Ceaușescu obișnuia să meargă. Cum a ajuns să arate acum

Liderul comunist Nicolae Ceaușescu obișnuia să meargă foarte des într-un loc secret și ferit de ochii curioșilor pentru a împușca fazani. Locul unde tovarășul ieșea la vânătoare se află în mijlocul unei păduri din apropierea comunei Cordăreni. Aici, acesta avea și o cabană special amenajată unde erau invitați deserori șefi ai Partidului Comunist.

Potrivit impact.ro, localnicii spun că Nicolae Ceaușescu nu organiza numai vânători la cabana din pădure, ci și petreceri cu mese îmbelșugate, la care erau invitați prim-secretarii. Toate aceste întâlniri se desfășurau în secret așa că la cabană se ajungea doar pe un drum forestier. Acum, locul în care și-a făcut veacul tovarășul arată deplorabil, geamurile sunt sparte iar ușile distruse. Însă, la vremea ei, cabana avea toate condițiile unei pensiuni, avea mai multe camere, băi, o bucătărie și o zonă de dormitoare tip mansardă. ”Era o frumuseţe”, mărturiseşte primarul din Cordăreni.

Principalul criteriu după care a fost aleasă cabana, a fost zona. Potrivit martorilor, pădurea din apropierea comunei Cordăreni era renumită pentru fazanii care creșteau în sălbăticie. În plus, în aceste păduri trăiau chiar și mistreți, dar și iepuri sălbatici. Însă, Nicolae Ceaușescu nu s-a mulțumit cu atât ci i-a pus pe localnici să lucreze la o crescătorie de fazani. Astfel, fiecare invitat își putea alege prada supă placul sufletului.

Foto: Ionut Haidau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *