Anomaliile vremii în ianuarie. Director ANM: „20 de grade săptămâna viitoare”

Se schimbă din nou vremea. După valul ploi şi ninsori din ultimele zile, vremea se va încălzi din nou, a spus Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vineri, la Antena 3 CNN.

Mai mult, meteorologul spune că vor fi temperaturi anormale pentru această perioadă, cu maxime ce pot ajunge până la 20 de grade.

„Într-adevăr, de mâine (sâmbătă – n.r.) chiar încet-încet, temperaturile vor începe să crească, dar încălzirea cea mai pronunțată va fi săptămâna viitoare. De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie. Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade pe partea de sud a țării.

De așteptat și la București maxime, miercuri și joi, în jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă.

De altfel, nopțile din săptămâna viitoare vor avea și ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui să fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de caldă”, a spus Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), vineri, la Antena 3 CNN.

În ce priveşte precipitaţiile, „într-adevăr, au fost zone în care cantitățile de apă au depășit și 50 de litri pe metrul pătrat în ultimele zile, o ploaie binevenită. Şi la munte, stratul depus a fost și el mult așteptat, dar sigur că în situația aceasta cu încălzirea, este foarte posibil să plouă”, mai spus meteorologul. Totuşi, chiar dacă sunt prognozate 20 de grade în luna ianuarie, nu trebuie considerat că iarna s-a încheiat, asigură meteorologul.

ANM: Nu trebuie să considerăm că iarna s-a încheiat

„Şi în zona montană în săptămâna viitoare așteptăm ploi în acele zile cu vremea foarte caldă, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, dar, totuși, nu trebuie să considerăm că iarna s-a încheiat.

Suntem abia la mijlocul lui ianuarie, mai urmează și luna februarie, o lună care poate să mai aducă fenomene de iarnă, deci trebuie să urmărim toată evoluția în zilele viitoare, pentru că după valul acesta de căldură așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile să scadă din nou”, a precizat Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *