VIDEO Varujan Vosganian: Premiul Național Mihai Eminescu a devenit proprietatea Primăriei. Lucrul acesta ne-a lăsat complet surprinși, să nu spun consternați

Unul dintre cele mai prestigioase premii literare din România, Premiul Național de Poezie, nu va mai fi acordat în acest an, cu prilejul Zilelor Eminescu. Și asta din cauza unor neînțelegeri dintre organizatori și sponsorul principal, Primăria Botoşani, care a înregistrat premiul la OSIM fără ştirea lor.

Prezent, sâmbătă, la Botoșani, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian, a precizat cum s-a ajuns, după atâția ani, ca acest premiu să nu mai fie acordat. El susține că demersul municipalității a fost făcut fără a fi consultați și reprezentanții Uniunii Scriitorilor.

„Premiul Național Mihai Eminescu a devenit proprietatea Primăriei. Lucrul acesta ne-a lăsat complet surprinși, să nu spun consternați.[…] Nimeni nu și-a pus problema să înscrie la Oficiul pentru Mărci Premiul Național Eminescu, care este un premiu, care nu aparține nimănui decât imaginii poetului național și lauriaților. Am rămas destul de nedumeriți”, a declarat Varujan Vosganian.

Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”-Opera Omnia este unul dintre cele mai importante premii de poezie din România.

Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia nu va mai fi acordat pe 15 ianuarie. Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene s-a retras din organizarea evenimentului

One thought on “VIDEO Varujan Vosganian: Premiul Național Mihai Eminescu a devenit proprietatea Primăriei. Lucrul acesta ne-a lăsat complet surprinși, să nu spun consternați

  1. Nu avem atat de multi poeti de valoare mare sau medie care sa merite primirea unui premiu cu numele Poetului National. Ar fi mai bine daca premiul s-ar acorda odata la doi ani sau la patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *