Sfaturi pentru alegerea celei mai bune hote pentru bucătăria dumneavoastră

Trebuie să fie puternică, dar silențioasă. Poate fi frumoasă? Poate că ați prefera să fie practic invizibilă? Toate hotele de bucătărie trebuie să aibă o ieșire spre exterior? Hotele de aspirație sunt o necesitate în orice bucătărie în care gătiți. În funcție de design, vi se va potrivi un tip sau altul, cum ar fi o hotă Electrolux. Este posibil să doriți chiar să treacă neobservată într-o bucătărie deschisă, integrată. Vă spunem tot ceea ce trebuie să știți pentru a o alege pe cea potrivită, de la cele mai practice informații până la tipurile de modele, care sunt foarte variate.

CE INFORMAȚII TREBUIE SĂ CĂUTAȚI ATUNCI CÂND ALEGEȚI O HOTĂ

  1. DE CE PUTERE AM NEVOIE?

Una dintre cheile alegerii unei hote în bucătărie este aceasta: puterea. Pentru că determină puterea de aspirație (deși aceasta este legată și de instalare, care trebuie să fie corectă și cât mai directă între hota de aspirație și ieșirea spre exterior, dacă este un model de acest tip, fără coturi etc.). Pentru a afla ce putere este potrivită pentru dimensiunea bucătăriei dvs., aplicați această formulă: măsurați lungimea, lățimea și înălțimea bucătăriei dvs. în metri. Înmulțiți lungimea x lățimea x înălțimea, ceea ce vă va da capacitatea cubică (m3) și înmulțiți din nou această cifră x 6. Astfel veți obține capacitatea minimă de extracție (m3/h) și veți putea alege, de exemplu, cea mai bună hotă electrolux. Ca orientare, capacitatea minimă de absorbție ar trebui să fie de 600-700 m3.

  1. CÂT DE MARE TREBUIE SĂ FIE CAPOTA DE EXTRACȚIE?

Acesta ar trebui să aibă cel puțin aceeași lățime ca și plita, deși, în mod ideal, ar trebui să fie mai mare pentru a îmbunătăți capacitatea de absorbție. Cu alte cuvinte, dacă plita are 60 cm, hota trebuie să fie puțin mai mare -70, 80 sau 90 cm-. Există hote de la 40 (pentru plită simplă sau dublă) până la 120 cm lățime. Dar dacă aveți un spațiu de 60 cm pentru plită și hota are o lățime de 60 cm, nu faceți o greșeală. Așa veți alege o hotă Electrolux cu dimensiuni potrivite.

  1. CE ZGOMOT FACE CAPOTA CÂND ESTE ÎN FUNCȚIUNE?

Niciunul dintre ele nu este deosebit de silențios atunci când este pornit. Dar acest lucru este important pentru a nu simți că trebuie să ridici vocea sau să te lipsești de conversație atunci când gătești. Țineți cont de acest lucru, mai ales dacă aveți un birou în bucătărie sau dacă bucătăria este deschisă spre camera de zi. Nivelul de zgomot normal al hotei sau al ventilatoarelor de extracție este cuprins între 50 și 70 dB (decibeli).

  1. CARE ESTE CONSUMUL?

Acest aspect nu ar trebui să fie neglijat. Hota este un aparat cu consum redus, dar este totuși important să știți cât consumă atunci când este pornită. Consumul său mediu este de 0,12 kW/h. Asigurați-vă că are o etichetă de eficiență energetică din grupa A.

  1. MOTORUL

Atunci când alegeți o hotă, verificați dacă aceasta are un motor din fier sau din plastic. Acestea împiedică intrarea și aderarea grăsimii, prafului și murdăriei, protejând interiorul capotei.

În ceea ce privește instalarea… Pentru a o lua în considerare și tocmai pentru că influențează performanța noii dvs. hote, cum ar fi o hotă Electrolux, trebuie să știți că:

  • Se recomandă ca conducta de evacuare să aibă un diametru de 150 mm.
  • Că traseul dintre stradă și capotă trebuie să fie cât mai scurt posibil și drept, fără curbe sau coturi. Dacă trebuie să existe coturi, înlocuiți-le cu coturi netede și deschise. În cazul în care există curbe, instalați deflectoare interne în conductă, care împiedică crearea unui reflux, care împinge fumul în încăpere.
  • Țevile din plastic cu o suprafață interioară netedă care oferă o rezistență minimă sunt cele mai bune.
  • Distanța minimă dintre zona de gătit și hota de aspirație este de 55 cm pentru plitele vitroceramice sau cu inducție. În cazul plitelor cu gaz, aceasta crește la 65 cm. În cazul hotelor suspendate – vom vedea acum cum sunt acestea când vom vorbi despre modelele din care putem alege -, distanța maximă este de 240 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *