Întâlnire emoționantă între Alexia și colegii răniți grav în accidentul de autocar. „I-am văzut mâna și mi-a fost frică să o iau”

FOTO observator

Întâlnire emoţionantă la spitalul din Iaşi. Alexia, fata cu braţele replantate, şi-a revăzut astăzi doi dintre colegii răniţi şi ei grav, în accidentul de autocar din Paşcani. Elena şi Silviu au povestit pentru Observator cum li s-au schimbat vieţile într-o clipă. Adolescenţii sunt recunoscători că trăiesc şi privesc cu optimism spre viitor.

Elena este în ansamblul Flori de Măr de şapte ani. A trăit alături de colegii ei momente unice de bucurie, dar tot împreună au trecut şi prin coşmarul vieţii lor. S-a întâmplat în decembrie când autocarul care îi ducea la un spectacol în Ialomiţa s-a răsturnat la ieşirea din Paşcani. Fata de 16 ani retrăieşte cu groază accidentul.

Elena: Noi cu o curbă înainte era să ne răsturnăm şi noi atunci am început să ţipăm, să-i spunem şoferului să meargă mai uşor că sunt copii în spate, dar a mers în continuare şi în câteva secunde mi s-a schimbat viaţa. 

Accidentul din Pașcani. Elena era lângă Alexia în momentul impactului

Elena: Era mult sânge, am văzut-o pe Alexia era pe jos, că noi stăteam împreună. Eram lângă Alexia şi a fost o fracţiune de secundă, în două secunde ni s-a schimbat viaţa. I-am văzut şi mâna şi mi-a fost frică să o iau, că am vrut să o ajut şi până am ieşit de acolo nu m-am mişcat de acolo. Tot am încercat să ne ajutăm între noi. A fost o minune că suntem în viaţă şi că am dat peste nişte doctori absolut minunaţi. Înainte eram mai imatură, mai copilă. 

Dacă Eric a fost salvatorul surorii lui, Elena a avut un alt erou: Silviu. Rănit la cap şi cu braţul rupt, băiatul a găsit puterea să îşi ajute colegii.

Silviu: Am încercat să mă refac complet, să uit de momentele alea, mai mult când am sunat o pe mama şi a realizat şi ea ce se întâmplă. Eu credeam că e un vis ce se întâmplă. Cel mai greu a fost când am ajuns acasă şi am realizat ce se întâmplă. 

Duță Marlena, mama lui Silviu: Perioada a fost foarte grea, copilul a fost traumatizat, dar astăzi sunt fericiţi. Nici noi adulții nu am fi așa puternici ca ei.

Spitalul din Iaşi a devenit loc de întâlnire pentru adolescenţi

Alexia este pentru Elena şi Silviu un model de curaj.  În urmă cu două zile, Alexia a primit o vizită surpriză acasă, la Curteşti. Medicul Sidonia Susanu, care a reuşit după 20 de ore de operaţie singura dublă replantare de braţe din Europa a venit să o vadă. Doctorul a încurajat o: după un an de recuperare fata îşi va putea folosi braţele aproape ca înainte de accident.

Sursa: Observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *