Bărbat de 71 de ani ridicat de polițiști de la o stână și dus în Penitenciarul Botoșani. Pentru ce va sta după gratii

Un bărbat a fost ridicat de polițiști de la o stână și dus în Penitenciarul Botoșani. Este vorba de un bărbat de 71 de ani, Valerian Flocea, din comuna suceveană Fundu Moldovei. Oamenii legii au mers la domiciliul acestuia, dar nu l-au găsit acasă. A fost găsit  la târla pe care o deține în locul denumit popular Gârbe, din localitate. Omul a fost dus sub escortă în Penitenciarul Botoșani, unde va sta 14 luni și zece zile.

La data de 20 iunie 2021, în jurul orei 14.15, Valerian Flocea a fost depistat conducând un autoturism marca Opel pe DJ 175, deplasându-se spre comuna Breaza, fără a avea permis de conducere.

Un echipaj de poliție din Pojorâta a încercat să îl oprească pe inculpat efectuând semnalul regulamentar de oprire. Individul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. La un moment dat bărbatul a oprit.

Oamenii legii l-au legitimat pe șofer, dar și pe pasagera din autoturism, care era soția bărbatului. Când polițiștii i-au cerut bărbatului documentele, acesta le-a prezentat documentele mașinii, dar a spus că nu are permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul într-adevăr nu avea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Valerian Flocea le-a spus polițiștilor că în ziua respectivă a fost în vizita cu soția la niște rude, iar la întoarcere, deoarece femeia nu se simțea bine, bărbatul a urcat la volan fără a avea permis de conducere. Soția bărbatului avea permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu era la prima abatere de acest gen. Față de Flocea a mai fost dispusă, prin sentință penală, amânarea pedepsei de opt luni de închisoare pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Deoarece pe numele inculpatului a fost pusă în mișcare acțiunea penală în alte două dosare penale, ambele având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, individul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În 2020, inculpatul a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale, tot neavând permis de conducere. Atunci, Valerian Flocea conducea un autoturism de teren marca Suzuki, cu care a acroșat un alt autoturism condus de o femeie. În urma evenimentului rutier, bărbatul a plecat de la fața locului.

Atunci, bărbatul și-a recunoscut fapta și a spus că o regretă. Acesta a zis că se deplasa spre gospodăria în care crește animale și că de obicei la deplasarea la acel loc este ajutat de soția sa, doar că în acea zi femeia se afla internată la Spitalul Județean Suceava. Bărbatul a mai spus că se grăbea să ajungă la domiciliu pentru a-și suna soția după ce aceasta se trezea din anestezie. Individul le-a mărturisit polițiștilor că a încercat să găsească vecini cu permis de conducere, dar toți cei care aveau permis de conducere erau plecați de la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *