Motivul incredibil pentru care FC Botoșani l-a cedat pe Kevin Boli la Farul

Valeriu Iftime, finanțatorul formației FC Botoșani, a dezvăluit motivul pentru care a ales să-l cedeze gratis pe Kevin Boli la Farul Constanța.

Valeriu Iftime se temea ca francezul să nu-l „lucreze”

Kevin Boli (31 de ani) a semnat cu Farul Constanța în această iarnă, după ce a jucat pentru FC Botoșani, formația antrenată de Flavius Stoican, în perioada iulie 2022 – ianuarie 2023.

Deși inițial a solicitat 50.000 de euro pentru transferul lui Kevin Boli la Farul Constanța, așa cum ProSport a anunțat, afaceristul care o finanțează pe FC Botoșani a decis să îl lase liber de contract la gruparea antrenată și patronată de Gică Hagi.

La o zi după ce Kevin Boli a fost prezentat oficial la Farul Constanța, Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a dezvăluit de ce a ales să-l cedeze liber de contract pe francezul care a câștigat patru titluri în Superliga și a lăsat să se înțeleagă că i-a fost teamă ca fundașul central să nu-l „lucreze”.

I-am dat drumul pentru că eu nu aveam continuitate cu el, nu a semnat pe mai mult de un an. Un jucător în ultimele luni de contract, un fundaș central sau portar, care face o greșeală impardonabilă, dintr-o eroare absolut prostească, mă poate costa și pe mine și pe cei care cârcotesc pe lângă fotbalul românesc.

Gândiți-vă, nu rămâne în istorie? Trebuie să-ți maximizezi virtuțile tale, ca echipă. Toți oamenii greșesc dacă le dai libertate. Eu vreau să știu că portarul meu de bază are contract cu mine un an și jumătate. La fel și cu Boli. Nu pot să stau cu un jucător care e foarte important și care poate greși. Pentru copilul ăsta, pentru Kevin, pentru că îl simt civilizat. I-am zis: ‘dacă vrei să mergi la o echipă mare, la FCSB, bine, du-te’”, a spus Valeriu Iftime, conform Digisport.

Valeriu Iftime: „Dacă luam 50.000 pe el, foarte bine!”

Valeriu Iftime a confirmat și informația oferită de ProSport, conform căreia și-a dorit 50.000 de euro de pe urma transferului fundașului central francez.

Dacă luam 50.000 pe el, foarte bine. Nu că ar fi asta valoarea lui. Dar să fie ceva, pentru a nu pleca chiar gratis. Eu nu puteam să mai continui, pentru că, vorbind cu el, impresarul lui mi-a adus alt fundaș central.

Eu nu pot să stau cu patru-cinci fundași centrali și cu Boli, care era și scump într-un context. El trebuie să fie fericit că a plecat gratis la o echipă care se bate la titlu, iar eu sunt bucuros că am făcut bine unui om”, a mai spus Iftime, potrivit ProSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *