FOTO! Activitate a pompierilor cu părinții și elevii unei școli din județul Botoșani

Pompierii botoșăneni au predat, astăzi, la Havârna, lecția siguranței copiilor în propriul cămin. Părinții și elevii care frecventează Școala Gimnazială “Ioan Cernat” din comună au participat la o nouă acțiune de informare și educare preventivă din cadrul campaniei “Un cămin sigur pentru copilul tău”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Salvatorii le-au arătat părinților, bunicilor și celor care au în grija copii, pericolele la care sunt expuși cei mici în propriile locuințe, dar și măsurile ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.

La sfârșitul întâlnirii, fiecare participant a primit câte o broșură, realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, care conține sfaturi pentru prevenirea accidentelor casnice.

Șase copii care provin din familii cu posibilități reduse au primit ghiozdane și rechizite, oferite de ATOP și CJ Botoșani.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani. Dezvoltarea conceptului de cămin sigur pentru copilul tău a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Având în vedere faptul că broșura conține zece sfaturi utile pentru părinți, data de 10 a fost declarată ziua campaniei, precizează ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com