Aproape 1500 de viroze respiratorii și 11 cazuri de gripă în județul Botoșani. Direcția de Sănătate Publică cere spitalelor măsuri, inclusiv carantină

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a trimis notificări către spitalele din județ prin care solicită măsuri restrictive în contextul incidenței crescute a virozelor respiratorii și cazurilor de gripă.

Potrivit directorului DSP, Teodor Ferariu, spitalele vor trebui să instituie inclusiv carantină, în ceea ce priveşte accesul vizitatorilor în spital.

Am trimis adrese către spitale, iar acestea trebuie să pună în aplicare ordinul Ministerului Sănătății în astfel de situații”, a precizat Ferariu.

Potrivit situației prezentate de DSP, în județul Botoșani sunt 11 cazuri de gripă , din care un caz la un bebeluș de până într-un an. De asemenea. în ultima săptămâna au fost înregistrate 1079 de infecții respiratorii și 396 de pneumonii. În total sunt 1486 de cazuri de viroze respiratorii, dață de 1000 câte au fost înregistrate în urmă cu două săptămâni. Cele mai multe viroze sunt la copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *