Un tânăr din Botoșani, care a agresat sexual o adolescentă, pus să meargă 80 de zile la biserică

Un tânăr din județul Botoșani, care a agresat sexual o adolescentă, a fost pus să meargă timp de 80 de zile la biserică, pentru a presta activități în folosul comunității. Este vorba de un tânăr de 28 de ani din orașul Darabani, care a pipăit o adolescentă într-un club din Darabani și care a fost condamnat pe 28 decembrie la trei ani de închisoare sub supraveghere pentru agresiune sexuală.

Judecătoria Darabani, cea care a emis sentința de condamnare, a decis ca botoșăneanul să efectueze „o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Oraşului Darabani ori în cadrul Bisericii Ortodoxe „Sf. Ierarh Nicolae” din Darabani, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”.

Ștefan Ilaș are acum 28 de ani, iar anul trecut, în noaptea de 7 spre 8 august a mers la un club de pe raza orașului său de domiciliu, Darabani, unde a făcut gestul care avea să îl coste. Potrivit anchetatorilor, botoșăneanul, „ar fi agresat  sexual o tânără de 17 ani, din aceeași localitate, pipăind-o, împotriva voinței sale”. După comiterea faptei, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind ulterior plasat sub control judiciar.

Ce poți păți dacă pipăi o femeie într-un spațiu public. Un tânăr din Botoșani a făcut asta și va regreta amarnic gestul

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul I.Ş., pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. (2) l it. c) din Codul penal la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. (2) C. pen., aplică inculpatului Ilaş Ştefan pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b), n) și o) C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica și de a se apropia de persoana vătămată Aramă Sorina Amina și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri, pe o perioadă de 3 ani, care se execută potrivit art. 68 alin. (1) lit. b) C. pen., respectiv de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

În temeiul art. 65 alin. (1) C. pen., aplică inculpatului I.Ş. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b), n) și o) C. pen., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica și de a se apropia de persoana vătămată A.S.A. și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri.

În temeiul art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 (patru) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform dispozițiilor art. 92 C. pen. În temeiul art. 93 alin. (1) C. pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Botoşani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 93 alin. (2) C. pen., impune inculpatului să execute obligația prevăzută de lit. b) a acestui articol, respectiv să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituțiile din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ilaş Ştefan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Oraşului Darabani ori în cadrul Bisericii Ortodoxe „Sf. Ierarh Nicolae” din Darabani, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare.

În temeiul art. 94 alin. (1) C. pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C. pen. se comunică Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Botoşani. În temeiul art. 91 alin. (4) C. pen., atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 C. pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 404 alin. (4) lit a) C.proc.pen., rap. la art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa de 3 ani aplicată, perioada reţinerii de 24 de ore, începând din data de 08.08.2021, ora 20:00 până în data de 09.08.2021, ora 20:00, dispusă prin Ordonanţa din data de 08.08.2021 în dosarul penal nr. 402/P/2021.

În temeiul art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Ilaş Ştefan, în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J.

În temeiul art. 5 alin. (5) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, informează pe inculpatul Ilaş Ştefan că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obținerea și stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic.

În temeiul art. 274 alin. (1) C. pr. pen., instanţa va obliga inculpatul Ilaş Ştefan la plata sumei de 930 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 630 de lei este aferentă fazei de urmărire penală și suma de 300 de lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazelor de cameră preliminară și judecată. În temeiul art. 274 alin. (6) C. pr. pen., suma de 680 de lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu av. Redinciuc Nicoleta din Baroul Botoşani, desemnată conform delegaţiei de asistenţă juridică obligatorie nr. 229 din 04.10.2021 va fi suportat din fondurile Ministerului Public. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii. Cererea de apel se depune la Judecătoria Darabani. Pronunțată astăzi, 28.12.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului de către grefa instan?ei.
Document: Hotarâre  212/2022  28.12.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com