FOTO Copiii dintr-o localitate din Botoșani, recompensați de Biserică pentru rezultatele la învățătură

Copiii dintr-o localitate din județul Botoșani sunt recompensați de Biserică pentru rezultatele foarte bune obținute de învățătură. Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Hilișeu- Cloșca oferă celor mai buni copii din clasele de gimnaziu câte un premiu pentru rezultatele obținute la școală. Scopul acestui demers inițiat de preotul Cătălin Florin Istrate este acela de a-i determina pe copii să meargă la școală, să aibă rezultate bune. Tocmai de aceea, se iau în calcul atât notele, cât și prezența la cursuri.

„Cel mai bun copil din clasele de gimnaziu( 5,6,7,8) primește o suma de bani( modică) împărțită în doua tranșe! Una acum și una la Paște!!! Sunt luate în considerare 2 criterii de departajare: notele obținute la școală, precum si prezenta și activitatea lor în cadrul Bisericii! Departajarea se face de 2 ori pe an, astfel cei care nu au câștigat acum, pot câștiga la Paște”, mărturisește preotul.

Potrivit acestuia, fondurile sunt asigurate de parohie. Primii elevi premiați sunt: Delia Andreea Zaharia, din clasa a V a, Dumitrița-Gabriela Ungureanu, din clasa a VII a, și Sebastian Eduard Ciociu, din clasa a VIII a.

„Inițiativa este relativ recentă, la jumătatea lunii noiembrie am inițiat proiectul! Scopul este acela de a-i face pe tineri sa conștientizeze cât de important este procesul de învățare pentru ei și pentru societatea din care fac parte și totodată sa formam o mare familie în jurul Bisericii”, ne-a precizat părintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *