Avertizare meteo de vreme rea până pe 11 ianuarie. Ce anunță meteorologii!

Meteorologii au emis, luni, o avertizare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Intervalul de valabilitate 09 ianuarie, ora 18 – 11 ianuarie, ora 18, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

FOTO Microbuz şcolar răsturnat în judeţul Botoşani. A fost lovit de o altă maşină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *