Elevii se întorc luni la școală. Când este programată vacanța din luna februarie pentru elevii botoșăneni: Harta vacanțelor

Elevii au parte de cel mai fragmentat an şcolar din istoria recentă după ce doi ani au fost bulversaţi de pandemia de covid. După cea mai lungă vacanţă de iarnă, în ianuarie mai au parte de o minivacanţă, pentru ca în februarie să intre, diferenţiat pe judeţe, într-o altă vacanţă. În afara vacanţelor, mai există pauze şi pentru “Şcoala altfel” sau “Săptămâna verde”.

Elevii revin luni la cursuri, dar nu vor sta prea mult în bănci şi nu anticipăm aici o evoluţie nefericită a epidemiei de gripă. În anul 2023, prima zi de cursuri este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Ministerul Educației a publicat chiar o hartă a vacanței din februarie 2023. De luni, 13 februarie, 20 sau 27 februarie 2023, elevii și profesorii se întorc la școală pentru modulul 4 care durează până pe 6 aprilie când, pentru două săptămâni, este vacanța de primăvară, în timpul căreia sunt sărbătorile pascale pentru creștini.

Guvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie (luni), 2 iunie (vineri) și 14 august (luni) să fie libere legale pentru bugetari, iar astfel se vor putea face punți cu zilele de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), 1 Iunie (Ziua Copilului) și 15 august (Sfânta Maria)

Cum anul acesta Guvernul a decis să ofere trei libere în plus pe 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023, zile ce se situează între sărbătorile legale în care nu se lucrează și weekend, asta însemană că bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe a câte patru zile libere fiecare. Iar prima are loc chiar luna aceasta, în perioada 21 – 24 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor României (24 ianuarie).

Decizia Guvernului de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

De minivacanța de patru zile din ianuarie nu vor avea parte angajații pentru care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activității și nici magistrații și celelalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie 2023 sau participanții în aceste procese.

Pentru recuperarea zilelor libere, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com