Un fost fotbalist de la FC Botoșani, ovaționat în presa din Italia! Ce poreclă i-au găsit jurnaliștii italieni

Foto AS

Olimpiu Moruțan este lăudat în presa din Italia, după ultimele evoluții de la Pisa. Internaționalul român este comparat chiar cu Gică Hagi, italienii fiind convinși că mijlocașul îi poate călca pe urme „Regelui”.

Olimpiu Moruțan are un sezon de vis la Pisa. Împrumutat de Galatasaray la începutul stagiunii, internaționalul român a marcat patru goluri, și a contribuit cu pasă decisivă la alte șapte reușite, în cele 18 partide bifate pentru italieni.

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia

Jurnaliștii italieni îi dedică un întreg articol lui Olimpiu Moruțan, pe care îl compară cu Brahim Diaz, mijlocașul spaniol de la AC Milan. Presa din Peninsulă este de părere că evoluțiile internaționalului român au determinat seria de 10 meciuri fără înfrângere a celor de la Pisa.

Mai mult decât atât, aceeași sursă notează faptul că tehnica și condiția fizică sunt punctele forte ale fostului jucător de la FCSB, cotat în prezent la 5 milioane de euro.

„Un jucător cu un spirit de conducere şi cu calităţi mari, capabil să câştige meciurile de unul singur. Nu, nu vorbim despre Gheorghe Hagi. Dar fără să îl deranjăm pe Maradona din Carpaţi, acum, există cineva care ar putea să îi calce pe urme: Olimpiu Moruţan.

Calităţiile sunt cu adevăraţe aceleaşi ale Regelui. Strada este lungă, dar Moruţan poate să fie moştenitorul lui Hagi în ţara sa. Gică a luminat stadioanele pe unde a pus piciorul. Pele l-a introdus în FIFA 100, lista cu cei 125 de jucători cei mai puternici din lume, Hagi a câştigat de 7 ori premiul de cel mai bun jucător român al anului şi a fost numit jucătorul secolului. 

Datorită lui, Pisa nu pierde din 10 septembrie. Moruţan s-a adaptat perfect sub comanda lui Luca D Angelo.

„Moruțan își cucerește locul în scenă”

Până acum, Moruţan are 17 prezenţe în tricoul echipei Pisa, unde a reuşit 4 goluri şi 7 assist-uri, cifre foarte interesante. Pe lângă asta, Moruţan are o altă mare calitate: de conducere! Colegii ştiu că pot să se bazeze pe el în momentele de nevoie. În Serie B, Moruţan, treptat, îşi cucereşte locul în scenă.

Când e pe teren îţi ia puţin să îl recunoşti. Şi pentru înâlţimea lui, are mai puţin de 1.75, dar, mai ales, pentru că în Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa! Cu asta îşi destabilizează adversarii, pe care aproape îi obligă să ia cartonaşe galben, altfel nu au cum să îl oprească. Pentru caracteristicile fizice, tehnica şi atletice aduce aminte de Brahim Diaz de la Milan”, au notat cei de la numero-diez.com.

Olimpiu Moruţan, dorinţă nebună de a o face pe România campioană mondială

Olimpiu Moruţan, dorinţă nebună de a o face pe România campioană mondială. Întrebat ce decizia ar lua la nivel mondial, Moruţan a spus că ar fi aceea ca România să câştige Campionatul Mondial.

„Să câştigăm Campionatul Mondial„, e dorinţa nebună a lui Moruţan. Jucătorul de la Pisa a fost cel mai lăudat „tricolor” după amicalele cu Slovenia şi Moldova.

„Am aşteptat foarte mult convocarea, îmi doream să fiu acolo pentru că ştiu ce calităţi am şi că pot mai mult. Sper să ajut echipa naţională să se califice la un Campionat European. Mă bucur că am avut evoluţii bune, dar au fost doar nişte meciuri amicale. Nu pot să spun că eu sunt cel mai bun de la echipa naţională. Edi Iordănescu mi-a zis să continui pe această linie şi să nu mai dau înapoi. Şi să dau totul mereu când sunt convocat. Avem nevoie de o calificare la Campionatul European şi trebuie să ducem România acolo unde îi e locul. E o grupă dificilă, dar trebuie să luăm meci de meci„, a spus Olimpiu Moruţan într-un interviu acordat frf.tv, potrivit AS.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *