Grup de migranți din Bangladesh, prins după trecerea ilegală a frontierei la Botoșani. Unul dintre transfugi dus la spital

Un grup de migranți din Bangladesh a fost prins, joi, imediat după ce trecut ilegal frontiera la Botoșani. Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești au depistat, în cadrul unei acţiuni organizate în zona de frontieră, mai multe persoane care au trecut frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut.

„Persoanele, cetățeni afro-asiatici, au fost depistate pe direcţia localităţii Santa Mare, însă din cauza stării de sănătate a unuia dintre ei, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Botoșani. Polițiștii de frontieră desfășoară verificări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs trecerea frontierei și a tuturor persoanelor implicate”, susțin reprezentanții STPF.

Surse neoficiale susțin că grupul ar fi fost format din șase bărbați, cu vârste la 40 de ani. Se pare că aceștia au trecut Prutul cu o barcă. Deocamdată, nu se cunoaște nici cum au ajuns în Republica Moldova și nici dacă au fost ajutați să treacă frontiera României de o călăuză.

Botoșănean, fost campion național la raliuri, în stare critică la spital după explozia unei butelii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *