Încă un preot s-a stins din viață. Avea doar 36 de ani

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Emanuel Benchea, un preot de 36 de ani din Sibiu a murit în acest debut de an 2023. Tânărul părinte lasă în urmă o soție și doi copii îndurerați. Originar din județul Alba, părintele Emanuel și-a urmat tatăl în carieră. El slujea la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu.

Anunțul dispariției fulgerătoare a părintelui a fost făcut de Mitropolia Ardealului, pe site-ul oficial.

„Biserica Sf. Antonie cel Mare din Sibiu rămâne locul unde Pr. Ioan Emanuel Benchea, de numai 36 de ani, a slujit cu dragoste și dăruire. Plecarea dintre noi a tânărului preot a lăsat în urmă nu doar o comunitate ci și doi copii mici.

Tânărul părinte a fost hirotonit și instalat ca preot paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii.

Provenind dintr-o familie de preoți de vocație, Părintele Emanuel și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva din cartierul Ampoi II. Bunul Dumnezeu, Păstorul și Arhiereul Cel veșnic să-i facă odihnă! Dumnezeu să-l ierte!”, a scris Mitropolia Ardealului.

Vestea morții tânărului preot i-a îndurerat atât familia și apropiații, cât și pe credincioșii cărora le slujea.

„În prima zi din an, Părintele Benchea Emanuel, coleg și prieten drag, a plecat la ceruri prea devreme, lăsând în urma sa o soție și doi copii în grija lui Dumnezeu și a Maicii Sale. Dumnezeu să îl odihnească și să îi facă parte de comuniunea sfinților Săi, în împărăția Sa! Vocea lui inegalabilă rămâne veșnic în inima noastră”, spune preotul Ioan Filimon.

Sursa:dobrogeatv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *