Intervenția chirurgicală la care a fost supusă Alexia, premieră la nivel european și a doua realizată la nivel mondial

Intervenția chirurgicală la care a fost supusă Alexia este o premieră la nivel european și a doua realizată la nivel mondial.

Potrivit medicului care a salvat-o pe Alexia prin operația de replantare a brațelor, cele șapte intervenții chirurgicale au cumulat mai bine de 50 de ore.

Suntem cu totii fericiti ca Alexia, fetita careia i-au fost replantate bratele a putut pleca acasa fericita la familia ei. Dupa un numar de 7 interventii chirurgicale, cumuland mai bine de 50 de ore, echipa noastra a realizat singura replantare bilaterala de brate raportata la nivelul Europei vreodata, si a doua din lume, precizează medicul Sidonia Susanu, de la Spitalul Clinic de Copii ”Sf.Maria” din Iași.

Din echipa care a realizat această intervenție chirurgicală deosebită au mai făcut parte 12 medici ieșeni.

Alexia, fata de 15 ani cu mâinile amputate în accidentul de la Paşcani, a ajuns acasă chiar în Ajunul Anului Nou. Pentru Alexia, urmează luni de recuperare.

FOTO Alexia a ajuns acasă cu ochii în lacrimi. A fost primită cu flori și tort de bunici și apropiați: Mă simt foarte bine. De acum trebuie să am o gândire pozitivă ca să trec peste astea cu bine

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *