Primele mărturii ale Alexiei, fetița căreia chirurgii din Iaşi au reușit să-i replanteze ambele brațe, după accidentul grav de la Pașcani

Foto: Antena 3 CNN

Primele mărturii ale Alexiei, tânăra căreia chirurgii din Iaşi au reușit să-i replanteze ambele brațe, după accidentul grav de la Pașcani. Ea a fost externată chiar astăzi.

Alexia Tudose, în vârstă de 15 ani, a fost operată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, acolo unde o echipă de medici i-au replantat brațele amputate în accidentul grav de la Pașcani.

Tatăl Alexiei, Florin Tudose, susține că fetița, care este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național AT Laurian, este copilul perfect.

”Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie tot cu bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă să fie oricum cel mai bine.

Ce a trecut… a fost. Acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să trec peste astea cu bine.

Îmi place să cânt, să dansez, îmi doresc să fac o carieră din asta și să încurajez lumea prin muzică, să se simtă în cuvinte, în piese și să se poată regăsi lumea”, a declarat Alexia, cu zâmbetul pe buze, potrivit Antena 3 CNN.

Ea spune că familia, dar mai ales mama sa, i-a fost alături, iar medicii care au avut grijă de ea i-au devenit prieteni.

”M-am înțeles foarte bine și am avut cea mai mare încredere în ei și încă am de fiecare dată când intra câte un doctor sau oricine, mă simțeam în siguranță”, a mai spus ea.

Bucurie fără margini în familia Alexiei, tânăra de 15 ani căreia medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au reușit să facă o minune replantând ambele brațe amputate. Copila a fost suprinsă zâmbind şi făcând primii paşi alături de asistente.

Reamintim că pe 17 decembrie un autocar în care se aflau 35 de persoane, printre care și Alexia, s-a răsturnat într-o curbă.

Toți cei din autocar sunt membri unui ansamblu artistic din județul Botoșani care mergeau la o sărbătoare în județul Ialomița.

În urma teribilului accident, Alexia și-a pierdut ambele brațe. Pentru salvarea ei o echipa complexă de medici a luptat, timp de 20 de ore, ca să îi redea acesteia șansa de a mai avea o viață cât de cât normală.

După cele 20 de ore petrecute în sala de operație, medicii, care au fost activi permanent în tot acest maraton, i-au replantat brațele amputate. Acum, Alexia se simte bine şi zâmbește fericită alături de medicii care i-au salvat viaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *