Sumă fabuloasă declarată de un refugiat ucrainean într-o vamă din Botoșani: 1,45 milioane de dolari. De unde provin banii

Un refugiat ucrainean a declarat autorităților vamale din Botoșani că deține asupra sa o sumă fabuloasă de bani. Ucraineanul care fugea din calea războiului a declarat oficial că are asupra sa nu mai puțin de 1,45 milioane de dolari. El a intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut.

Bărbatul a declarat că banii provin din onorariile pe care le câștiga în Kiev în calitate de notar public. După ce suma a fost anunțată autorităților vamale, el a avut dreptul de a pătrunde pe teritoriul statului român cu gențile cu bani pe care le avea asupra sa.

După invadarea Ucrainei de către armata rusă, prin celălalt punct de trecere a frontierei de pe raza județului Botoșani, cel de la Stânca, a trecut și o femeie ucraineancă care avea asupra sa suma de 600.000 de euro. Ea a declarat la vamă că lucrează ca medic, iar banii sunt câștigați legal pe teritoriul Ucrainei.

Surse vamale susțin că tot prin Stânca a intrat o femeie care avea asupra sa o cantitate de 6,8 kilograme de aur, pe care a declarat-o autorităților vamale române.

Este posibil ca refugiații ucraineni care au intrat în România, prin Botoșani, să fi deținut asupra lor sume mult mai mari de bani, fără însă ca acestea să fie declarate.

FOTO Panică într-un cartier din municipiul Botoșani! Circulația a fost blocată în zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *